top of page

VÅR HISTORIE

Oslo Flyveklubb (OFK) ble stiftet 12 mars 1936 og har gjennom 80 år utdannet mer enn 700 piloter og luftfartsansatte til en rekke flyselskaper og etater verden over.

Vi er en av landets største flyklubber og har base med lokaler og hangar på Kjeller Flyplass utenfor Lillestrøm. Flyflåten vår består av to Diamond DA40-NG og to Tecnam P2002-JF.

 

Etter starten i 1936 har OFK bidratt til samfunnsnyttig flyging som skogbrannvakt, søk og redningstjenesten, heimevernsflyging og samarbeidet tett med både Politi og Tollvesen. Gjennom en årrekke er klubben kjent for flyturer til Israel og Afrika i syd til USA i vest, Baltikum i Øst og Svalbard i Nord. 

Flyskolen vår styres av flygere med bakgrunn fra blant annet Widerøe og SAS - og et godt knippe flyinstruktører står klare til å hjelpe deg med å oppnå pilotdrømmen.

Ønsker du å komme i kontakt med styret? Send oss en epost. 

Diamond da40 sort hvitt

Møt styret

styremedlem

Styreleder

Per Julius Helweg

Per Julius har tilbakelagt 1000 flytimer. Han er en ivrig flyskribent og har i tillegg til å drive flymagasinet.no skrevet to fagbøker: Fjellflyging og Utenlandsflyging.

Han har bakgrunn fra CPL/ATPL og har B737 typerating fra flight operation fra blant annet SAS med navigasjon som hovedfelt.

styremedlem

Styremedlem

Penelope Gårdeng

Penelope har vært interessert i fly siden hun var liten og har endelig tatt fatt på pilotdrømmen hos Oslo Flyklubb. Nå ser hun frem til å bli instruktør, og kanskje en kommersiell jobb i fremtiden.styremedlem

Nestleder

Kenneth Westad

Kenneth tok PPL(A) med nattretstigheter i 2020 og har allerede rukket å logge over 200 flytimer. Han har utsjekk på DA40-NG, P2002-JF og C-172 og videreutdanner seg nå med CB-IR.

I tillegg til å være en ivrig pilot er Kenneth også investor og innehar flere styreverv ved siden av sitt engasjement i OFK.

styremedlem

Styremedlem

Victor Brynning

Victor har så lenge han husker vært lidenskapelig opptatt av fly, og har PPL med nattrettighet fra Oslo Flyklubb.

Til daglig jobber han i Airbus, og er også engasjert i flere prosjekter utover dette.
styremedlem

Styremedlem

Lykke Louise Berg

Lykke er sosial og utadvendt dame fra Bergen. Hun er utdannet kommersiell pilot og startet som flyinstruktør i Oslo Flyveklubb i 2022.

Ved siden av sitt engasjement i Oslo Flyveklubb jobber hun som instruktør på flyskolen OSM Aviation Academy i Arendal.


styremedlem

Kasserer/Varamedlem

Per Welin

Per har alltid hatt stor interesse for alt som har med fly å gjøre og det er fortsatt hans største hobby.

Han tok PPL(A) sertifikat i 2003 og har nå 500 flytimer. Han har også instrument rettigheter (IR) og holder på med Acro-utsjekk.


bottom of page