FLY
SKOLEN

OSLO
FLYKLUBB

OPPFYLLER DRØMMER

IMG_9742.jpg
HVA VI
TILBYR
Vi tilbyr småflysertifikat, PPL(A) og LAPL, samt videreutdanning innen NQ (Night Qualification), CB IR og SEP.

VÅRE
INSTRUKTØRER

Sebastian Bovill.jpg
SEBASTIAN
BOVILL

SKOLESJEF

Sebastian har ansvaret for skolen og har flydd siden 2016. 

Han tok flygerutdanningen sin på Pilot Flight Academy hvor han også har arbeidet som flyinstruktør. 

Han er idag pilot i Widerøe. 

SEBASTIAN
BOVILL
SKOLESJEF
  • Epost
telefon.png
tom.png
TOM ANDRÈ
PALTTO

ASS. SKOLESJEF

Tom André er assisterende skolesjef og en instruktør av de sjeldene. Han har instruert i over 500t. Drømmen om å bli pilot oppsto i tidlig alder og i 2018 fullførte han sin pilotutdannelse på Universitet i Tromsø. 

Han har erfaring med DA-40NG,C182, PA31, Tecnam P2002 og B737NG. 

Tom instruer i VFR, VFR-natt og IFR. 

TOM ANDRè
PALTTO
ASS. SKOLESJEF
  • Epost
telefon.png
Yasir.jpg
YASIR
SYED

INSTRUKTØR

Yasir har vært medlem i OFK siden 2004. Han tok sin flygerutdanning ved Luftfartsskolen og fullførte trafikkflyger utdannelsen i 2016. 

Det å fly er Hans passion og han yter hver gang han er i luften med elever eller kunder.

YASIR
SYED
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png
Erikhaugen.jpg
ERIK
H.HAUGEN

INSTRUKTØR

Erik er utdannet trafikkflyger fra Universitet i Tromsø. Med erfaring med alt fra C152 i det små til B737 i det store er han å anse som an mangfoldig pilot. 

Erik er opptatt av at det skal være sikkert, gøy og opplevelsesrikt å lære seg å fly. Han er derfor opptatt av å danne en atmosfære hvor det er høyt under taket, både i cockpiten og i klasserommet. 

ERIK
H.HAUGEN
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png
øyvind.jpeg
ØYVIND
HAARSETH

INSTRUKTØR

Øyvind begynte med PPL i OFK i 2000 og tok videre kommersiell utdanning på Rørosfly. 

Han har vært instruktør siden 2008 og var fra 2014-2020 skolesjef i klubben. 

Til daglig er Øyvind instruktør på Universitet i Tromsø og instruerer VFR og VFR-natt

ØYVIND
HAARSETH
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png
kenandre.JPG
KEN ANDRÈ
GULLIKSEN

INSTRUKTØR

Ken André har vært aktiv i småflymiljøet i Keller i en årrekke og har mange timer på småfly og veteranfly i tillegg til noen sesonger som paralift-pilot. 

Han tok utdannelsen sin modulært med småflylappe på Kjeller, kommersiell utdanning hos Phoenix East Aviation i FLorida, ATPL eksaminasjon i Sverige og konvertering av amerikansk FAA-lisens til europeisk EASA-lisens i Hellas. 

Ken ANDRÈ
GULLIKSEN
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png
Anderhansen.jpeg
ANDERS
HANSEN

INSTRUKTØR

Anders er dansk i grunnen men har bodd i Norge siden 2010. Han tok sin flygerutdanning i Gøteborg i 2018 og arbeider idag som instruktør hos Pilot Flight Academy. 

Han har erfaring med Aero-AT3, P2002-JF, C-152, C-172, DA40-TDI/NG og DA42-NG

ANDERS
HANSEN
INSTRUKTØR
  • Epost
Tommy Nordvik2.jpg
TOMMY
NORVIK

INSTRUKTØR

Tommy tok PPL sertifikat i OFK i 2001 og videreutdannet seg senere til instruktør FI(A). 

I 2020 fikk han krysset av en etterlengtet milepæl på sin bucketlist om å ha landet på alle Avinor sine flyplasser i hele Norge. 

Med kominasjonen  PPL og FI(A) har Tommy begrensninger til kun skolere til LAPL. Men han kan i tillegg utføre utsjekk på P2002-JF, DA40-NG, PA28, C172/182 g SB91.

TOMMY
NORVIK
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png
morten.jpg
MORTEN
LARSEN

INSTRUKTØR

Morten tok flygerutdanningen sin ved Pilot Flight Academy hvor han idag arbeider som instruktør. 

Han har erfaring med C172, DA40-NG, DA42-NG og P2002-JF

MORTEN
LARSEN
INSTRUKTØR
  • Epost
telefon.png

FAQ

Hva er kravene for å begynne på flysertifikatet?


Det er ingen nedre aldersgrense for å ta flytimer, men du må ha fylt 16 for å fly solo og fylt 17 for å få sertifikatet. Det er heller ingen øvre aldersgrense så lenge man tilfredsstiller de medisinske kravene.
Hvordan kommer jeg igang med flysertifikatet?


Før du begynner å ta utdanningen så anbefaler vi at du tar medisinsk helse test. Dette er for å være sikker på at du faktisk har helse til å ta flysertifikatet. Om du skal ta PPL må du minimum ha medisinsk klasse 2. Dersom du planlegger å bli trafikkflyger anbefaler vi deg å ta klasse 1. En oversikt over hvor du kan ta medisinsk undersøkelse finner du her. Muligheten for å begynne med sertifikatet avhenger av kapasitet på både fly og instruktør. Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema, kjøp et gavekort eller ta direkte kontakt med en av våre instruktører lenger ned på siden for fly din første uforpliktende introduksjonstur. For å kunne benytte deg av våre medlemspriser må du melde deg inn hos Norsk Luftsportsforbund og Oslo Flyklubb, mer om dette finner du her.
Hvordan er utdanningsløpet?


Selve utdanningen består av en praktisk del, men også en teoretisk del med ni eksamener. Teori er i hovedsak egenstudier, som blir gjennomføret som et nettkurs hos Oslo Flight Academy eller Privatfly. Du legger selv opp ditt eget utdanningsløp og vil gjennomføre flere innsendingsoppgaver, samt en avsluttende tentamen før teoriskolen melder deg opp til skriftlig eksamen hos Statens Vegvesen. Vi anbefaler at du forsøker å gjennomføre flere eksamener samtidig, men dette må koordineres i forhold til trafikkstasjonens belegg. Den praktiske delen består av 45 obligatoriske flytimer. Disse timene flys på klubben skolefly og etter avtale med instruktør. Når du har fullført de obligatoriske flytimene og bestått eksamen avslutter du med en skolesjekk som gjennomføres av vår skolesjef før du kan ta den avsluttende skill-testen med en godkjent instruktør på vegen av Luftfartstilsynet.
Hvor lang tid tar det?


Avhengig av hvor mye tid du har til rådighet kan det ta fra 6-24 måneder å ta PPL. Det er flere faktorer som påvirker hvor for det kan få, først og fremst hvor mye tid du har til rådighet i din hverdag, men også instruktørenes og flyenes kapasitet samt hensyn til værforhold.
Hva koster det å ta flysertifikatet?


Dette er helt avhengig av hvor mye instruksjon du har behov for utover det normerte løpet. De fleste studenter tar flere flytimer enn bare de obligatoriske før de føler seg klar til skill-test. Det estimeres å koste mellom 120.000 -140.000 kr å ta PPL(A) dette er inkludert nødvendig utstyr, teorieksamen, medisinsk undersøkelse og årlige avgifter til OFK og NFL.
Hvilke type utdanning tilbyr Oslo flyklubb?


I OFK kan du ta fatt på drømmen om å bli pilot. Vi tilbyr småflysertifikat, PPL(A) og LAPL, samt vidreutdanning innen NQ, CB-IR og SEP.
Hvike fly har dere i Oslo flyklubb?


Vi har to stk 4-seters Diamond DA40-NG som er fult utsyrt med G1000 og integrert autopilot, samt to skolefly Tecnam P2002-JF. Du kan lese mer om våre fly her.

 

VIL DU BLI ELEV HOS OSS?

Takk for innsendingen din!