top of page

FAQ

 • Hvordan kan jeg bli medlem i Oslo Flyveklubb?
  Det er enkelt. Du melder deg inn via Norges Idretsforbund.
 • Hvilke fly har dere i Oslo Flyveklubb?
  Vi har to Diamond DA40-NG som er fullt utsyrt med G1000 og integrert autopilot, samt to skolefly Tecnam P2002-JF. Du kan lese mer om våre fly her.
 • Hvordan får jeg tilgang til flyplasser?
  For å ta et flysertifikat kreves det ikke bakgrunnssjekk, men du trenger dette for å få adgangskort til lufthavnene. Du kan lese mer om bakgrunnssjekk på Luftfartstilsynets sider.
 • Hvilken type utdanning tilbyr Oslo Flyveklubb?
  Hos oss kan du velge mellom to typer privatflygersertifikat PPL(A) og LAPL(A). I tillegg kan du utvide sertifikatet ditt med mulighet for å fly om natten (NQ), få instrumentrettigheter slik at du ikke lar deg begrense av VFR-minima (CB-IR) og du kan ta eller fornye din SEP(land) rettighet slik at du får muligheten til å operere med én motorfly. Du kan lese mer om vår hva vi tilbyr her.
 • Hvor gammel må jeg være for å ta flysertifikat?
  Du kan begynne å fly, uavhengig av alder. Det finnes ingen aldersgrense for å ta flytimer. For å fly et motorfly solo, altså alene om bord, må du ha fylt 16 år. For å få utstedt LAPL(A) eller PPL(A) må du ha fylt 17 år.
 • Kan jeg bruke privatflygersertifikatet til kommersiell flyging?
  Nei. Hverken LAPL eller PPL kan brukes til kommersiell flyging, men du kan bruke det i privat sammenheng. Du kan fly ditt eget fly eller i en flyklubb og du kan ta med passasjerer, men ikke mot betaling.
 • Hvordan kommer jeg i gang med flysertifikatet?
  Før du begynner å ta utdanningen så anbefaler vi at du tar medisinsk helsetest. Dette er for å være sikker på at du faktisk har helse til å ta flysertifikatet. Muligheten for å begynne med sertifikatet avhenger av kapasitet på både fly og instruktør. Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema, kjøp et gavekort eller ta direkte kontakt med en av våre instruktører for å fly din første uforpliktende introduksjonstur. ​ For å kunne benytte deg av våre medlemspriser må du melde deg inn hos Norsk Luftsportsforbund og Oslo Flyklubb, mer om dette finner du her.
 • Hvor lang tid tar det å ta privatflygersertifikat?
  Det kan ta 6-24 måneder å ta LALP eller PPL. Det er flere faktorer som påvirker hvor fort det kan gå, først og fremst hvor mye tid du har til rådighet i din hverdag, men også instruktørenes og flyenes kapasitet samt hensyn til værforhold.
 • Hvordan er teorieksemen bygd opp?
  Eksamen til PPL (Private Pilot Licence) består av ni fag med 20 oppgaver per fag. Oppgavene er flervalgsoppgaver der du får ett spørsmål og fire svaralternativer. Det er bare ett alternativ som er riktig, de andre er feil. Det er samme teorieksamen for LAPL (Light Aircraft Pilot Licence) som for PPL.
bottom of page