top of page

Vårt skoletilbud

Hos Oslo Flyveklubb kan du velge mellom to typer privatflysertikat, PPL(A) og LAPL(A). I tillegg kan du videreutdanne deg innen NQ, CB-IR, SEP(land), avlegge språkprøvene og ta utsjekk på våre klubbfly.

SE-LRO_1.jpg

Privatflysertifikat

Vil du lære å fly? I Oslo Flyveklubb har du mulighet til å skole på en av to Tecnam P2002 JF, som har ekstremt lav drivstoff forbruk, og derfor kan vi tilby en av landets laveste priser på praktisk skoling til PPL(A).

Hos oss kan du også ta LAPL(A), et forenklet småflysertifikat som gir deg muligheten til å fly én-motors fly med maksimalvekt på 2000kg og inntil fire personer ombord.

SEP-rettighet

SEP (land) gir deg rettighet til å fly én-motorsfly som kan lande på fast underlag og er en rettighet du har i tillegg til ditt PPL eller LAPL-sertfikat.

Hos Oslo Flyveklubb kan du ta eller fornye din SEP(land)-rettighet. Kurset består av tre leksjoner delt over 3,5 time hvorav den siste leksjonen er en skolesjekk. Etter bestått skolesjekk blir du meldt opp til ferdighetsprøve (PC).

D28A9873_edited.jpg
D28A0150.jpg

Instrument rettighet

Dersom du ønsker å øke antall flydager og ikke la deg begrense av VFR-Minema, vil dette kreve en egen teoretisk og praktisk trening for flyging under instrumentforhold. Instrumentflyging er den mest utfordrende men samtidig også den mest givende form for flyging. Og nå har EASA gjort instrumentrettigheten enklere å rimeligere å oppnå med CB-IR (Competency Based Instrument Rating).

Nattrettighet

NQ (Night Qualification) gir deg muligheten til å fly om natten, Rettigheten legges til alle sertifikater fra og med LAPL og oppover. De fleste som får flysertifikat står overfor en rekke begrensninger når de skal fly. I tillegg til økonomi, er det vektbegrensninger, rekkevidde, drivstoff, åpningstider osv. Uten nattrettighet begrenser mørket også når du du kan fly.

B32B98E2-183A-4268-8989-9B21565E7A39_edited.png
bottom of page